keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Daim-juustokakku

Daim-juustokakku on herkullinen makuelämys jota suosittelisin jokaiselle joka pitää Daim-patukoista ja juustokakuista. Itse pidän volemmista niistä valtavasti ja niiden yhdistäminen (kuka sen ikinä keksikään) oli
loisto idea


vaikeus:$$


pohja

yksi paketti (175g) tavallisia Dominokeksejä
1/2 tl kanelia
50g margariiniä huoneen lämpöisenä

täyte

3 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä, vaaleaa mehua tai likööriä
5 Daim-patukkaa
2 dl kuohukermaa
1 rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa (esim.philadelphia-tuorejuustoa)
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria (vaniliinisokeri käy)

koristelu

1-2 Daim-patukkaa

pohja

pyöräytä pohjan aineet monitoimikoneessa tahnamaiseksi. Pingota leivinpaperi pyöreän irtovuoan (20-22cm)
pohjalle. Painele Dominoseos ohueksi kerrokseksi vuoan pohjaalle ja noin 2cm verran reunaan. Pane vuoka
pakastimeen täytteen valmistamisen ajaksi.

täyte

pehmitä liivatelehdet kylmäsä vedessä. Valuta hyvin ja laita kiehuvaan nesteeseen. Rouhi viisi patukkaa karkeaksi rouheeksi veitsellä ,ja jätä yksi (tai kaksi) patukkaa viimeistelyyn. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vanilja- (tai vaniliini) sokeri sileäksi. Lisää hiukan jäähtynyt liivateseos sekä kermavaahto tuorejuuston sekaan hyvin sekoittaen. Pyöräytä Daimrouhe lastalla sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan, tasoittele pintaa hiukan ja laita jääkaappiin ja anna jäähtyä neljästä tunnista seuraavaan päivään.

koristelu

pyöräytä terävällä veitsellä kierros kakun ja vuoan reunan välistä ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Leikkaa viimeinen (tai viimeiset) pitkiksi tikuiksi ja koristele kakun pinta.